Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A zene

2012.05.09

A hangulatromboló country

Vannak olyan zenék, melyek kifejezetten rontják a hangulatot, és depresszióhoz vezetnek. Ilyen például a country. Az olyan amerikai városokban ahol a rádióban sok country-t játszanak, az emberek depressziósabbak az átlagnál, és az öngyilkosságok száma is sokkal nagyobb. Szóval, hogyha rossz a hangulatod, nem a country zene a megfelelő választás.

Rap, rock, punk: agresszió vagy ellazulás?

A rap és a hip-hop zene változó hatást gyakorol az emberekre. Kutatások szerint azok a fiatalok akik rendszeresen rap zenét hallgatnak toleránsabbak a nemi erőszakkal szemben. Közismert, hogy a rap dalok nagyon sok  dühöt és agressziót sugároznak, többet mint bármilyen más zene.  Sokaknak viszont a rap zene jelenti az ellazulást, és feloldja a feszültségeket.

A rock és a punk zene hatásai hasonlóak a raphez. A rock egyes embereknél agressziót válthat ki, viszont ezzel egy időben egy olyan adrenalin löketet ad a hallgatóknak, mint amit más zene nem adhat. Ez az adrenalin löket előidézhet boldogságot és egyben depit is.

A rock zene hatása az emberre mindig attól függ aki hallgatja, egyeseknek segít feloldani a stresszt, viszont másoknál lehet hogy csak agressziót vált ki.

Amikor legközelebb zenét hallgatsz állj meg egy pillanatra,és gondolkodj el azon, hogy ez a zene milyen hatással van a hangulatodra! Tanuld meg hogy milyen zene a  megfelelő számodra, és a legfontosabb hogy élvezd, hiszem azért van!