Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lolita divat

2011.12.30

 

A lolita divat része az ún. Gothic & Lolita szubkultúrának, mely Japánban szerveződött a Viktoriánus gyermekek ruházatából és a Rokokó stílusú ruhákból kiindulva. Más, mint például a nyugati goth szubkultúra, punk szubkultúra és francia fiatal lány ruha is befolyásolta.
A szoknyák általában térdig érőek és abroncs vagy alsó szoknya van alattuk, hogy szélesebbnek látszanak. Ehhez térd zoknit, comb zoknit vagy harisnyát vesznek fel melyeken rózsa, avagy korona minta van, vagy csipke van rajtuk. A cipők jellegzetesen aranyos, gyerekes cipők, mint Mary Janes(divattervező), de Vivien Westwood – Rocking horse cipői is igen népszerűek. A szoknyákhoz fodros, csipkés, Viktoriánus blúzt vagy csipkés inget párosítanak.
Kiegészítőként használnak csipkés fejdíszt, kicsi cilindereket fél oldalra billentve, és régi ékszerek.
 
Ezt a stílust ugyan nem teremtette viszont felvirágoztatta és népszerűvé tette: Mana, a Malice Mizer nevű banda gitárosa. A divat a 70es években kezdődött de nem volt népszerű egészen a késő 1990es 2000es évekig.
 
Ennek a divatnak a követői úgy mutatják be magukat, mint a Viktoriánus kori gyermekek vagy babák és szeretnének aranyosnak, szépnek, elegánsnak mutatkozni.