Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Így legyél Lolita!

2012.02.25

Mégis, mi legyen az első, igazi lolita ruhadarabunk?

Nos, ez a viselés céljától is függ. Ebből a szempontból kettéválasztanám a javaslataimat célcsoportokra:

1. A cél: megjelenni, feltűnést kelteni, és rengeteg bókot behajtani egy nagyobb rendezvényen vagy találkozón.


 

Erre leginkább egy komplett ruha a legalkalmasabb. Mivel egyszeri alkalomról van szó, nem érdemes annyi időt és pénzt költeni rá, hogy az ember passzoló blúzt és kiegészítőket keressen, viszont egy jól megvarrt, igényes anyagból készült ruha napernyő, kalap, lolita cipő és süti formájú kistáska nélkül is sikert arat.
A képen: Elegant Gothic Lolita Jumperskirt a Momo fashion-től (kb. 70 dollár)


2. A cél: becsempészni a lolita stílust a hétköznapjainkba, és rendszeresen járni lolita rendezvényekre (vagy csak a saját örömünkre beöltözni, mert az jó).


Nos, ez a bonyolultabb eset. Ilyenkor először is válasszunk egy alapszínt, hozzá egy kiegészítő színt, és ragaszkodjunk hozzá! Válasszunk hozzá kiegészítőket, amelyeket tetszőleges összetételben variálhatunk. Egy fekete-fehér (klasszikus gothic lolita), vagy rózsaszín-fehér (klasszikus sweet lolita) összetétellel nem veszíthetünk: ezekhez könnyű kesztyűt, zoknit, masnikat, bizsukat találni. Több kombinálható darabbal (két szoknya, egy rövid és egy hosszúujjú blúz, illetve hozzá passzoló apróságok) mindig elegánsak lehetünk anélkül, hogy folyton ugyanazt az egy ruhát vennénk fel mindenhová.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.