Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miyavi

2011.11.16

Miyavit japán egyik legjobb gitárosaként ismerik el. 17 évesen, mindössze egy gitárral a kezében Osakából a fővárosba Tokyo-ba költözött 1999 májusában.

Dué le QuartzCsatlakozott a Dué le Quartz bandához, mint gitáros, majd 2002 szeptemberében feloszlottak, nemsokára pedig szóló karrierbe kezdett. Co-MIYAVI-nak nevezi a rajongóit. 2003 decemberében kijött a Galyuu album, amivel az Oricon Indies Charton az első helyezésig jutott el. 2004 augusztusában megtartotta az első koncertjét a Tokyo Dome-ban, és a záró helyszín a tekintélyes Budokan volt. Még ebben az évben leszerződött az Universal Music-hoz és kijött egy single-lel a ROCK NO GYAKUSHUU-val. 2006-ban kijött a MYV☆POPS album, amelyen szerepel 7 egymást követő héten top 10es zúzás. Megtartotta a 25. születésnapját, ahol 5 napon keresztül működött együtt boxolóval, dzsiggelő táncossal, wakaido dobossal (japán hagyományos dobok), stb. egy koncert keretein belül, majd Los Angelesbe ment fél évre, hogy tökéletesítse az angol tudását. 2007 júniusában megalakította a S.K.I.N. nevű bandát. A többi bandatag pedig Yoshiki az X Japanból, Gackt, Sugizo a Luna Sea-ből és a Long Beach Arénában mutatkoztak be, L.A-ban. Ezután világkörüli turnéra indult, ahol 36 helyen állomásozott, 14 országban és a teljes közönség körülbelül 150 ezer ember lehetett. Ő volt az eddigi legsikeresebb japán előadó a Dél-amerikai országokban. Majd 2009 februárjában bejelentette, hogy függetleníti magát a menedzsmentjétől, amihez 10 éven keresztül tartozott. Március 26-án feleségül vette Melody-t, akitől azóta már két kislánya is született: Lovelie és Jewelie.

LovelieJewelie

Áprilisban elindította a saját vállalatát a J-glam Inc-t.

Szeptember 14-én a születés napján, újabb világ körüli turnéra indult, aminek állomásaként, Október 1-én a Petőfi Csarnokban nálunk is fellépett körülbelül 1700 rajongó előtt. Ez a világturné az eddigi legnagyobb körút, amit japán művész valaha megtett. 2010 augusztusában az interneten mindenki élőben nézhette a japán koncert turnét, így még az új kislemez és album megjelenése előtt halhatóak voltak az új számok. Nem sokkal 2010 Karácsonya előtt bejelentette, hogy újabb turnéra indul…és hosszú, hosszú várakozás után végre nem csak az angol, francia és német koncert helyszíneket jelentette be, hanem az összes többit is, melyből megtudhattuk, hogy újra ellátogat kis hazánkba Áprillis 8-án és reméljük, most jobban fogja érezni magát mint a tavalyi év folyamán. ^^


 

Eredeti név: Takamasa Ishihara
Születési dátum: 1981. Szeptember 14.
Vércsoportja: AB (azt szokta mondani, hogy ABC xD)
Szeme színe: sötét barna
Magassága: 183~185
Megkülönböztető jelzések: tetoválások feketedjenek meg mindenhol a testén.
Kedvenc ital: víz és protein
Kedvenc szín: rózsaszín és a fekete
Kedvenc márkái: John Galliano, Dress Camp, Artful Dodger, Betsey Johnson, Room No.382
Akiket tisztel: MuddyWaters, Keb..Mo.., Raul Midon, Preston Reed, Keziah Jones, Ani Difranco, Savion Gloover, Chris Cunningham, Floria SigiMondi, Mondino, David Lachapelle, Magritte, Basquiat, Brian Hugh Warner, 前田慶次郎(Keijirou Maeda), 荒木飛呂彦(Hirohiko Araki), 伊藤若冲 (Jakuchu Ito), 姜尚中(Kang-sang-jung),Steve Jobs, Hide-san, Fujiike-san, Kicchomu-san
Kedvenc márkái: John Galliano, Dress Camp, Artful Dodger, Betsey Johnson, Room No.382
Gitárok: Gibson J-45 (1956), National Style-O, Rainsong JM1000, YAMAHA FG-2500 (1971), Fender Bass6 (1959), Taylor T-5, Killer Flying-Y (eredeti), Dragon fly 4 S.K.I.N (eredeti)
Alsónemű: Playboy
Parfüm: Yvessaintlaurent Baby Doll, Dior addict
Amiben igazán jó: éneklés, táncolás és a mosolygás

- Miyavi azt mondja, hogy egy nap, nem nap anélkül, hogy megölelne valakit.
- Azt állítja, hogy önmaga a kedvenc előadója.
- A kedvenc kajája a csirke.
- Korábban Miyabi néven volt ismert, mely japánul "elegáns"-at jelent.
- Gyermekeiként tekint a rajongóira, amit azis mutat, hogy Co-Miyavi-nak nevezte el a fanokat, ami annyit tesz, hogy "Miyavi gyerekei".
- Minden nap tai chi-zik és mindenkinek ajánlja, mert szerinte nagyon hasznos.
- Imádja a focit és régen játszott is, de egy sérülés miatt abba kellett hagynia.
- Régen orvos akart lenni, mert szerinte fontos, hogy segítsünk az embereken.
- Régen Seven Star Box cigit szívott, de megpróbálta abbahagyni... így rászokott egy olyan cigire, a Paipo-ra (ami végül is nem is cigi XD), ami segítí a leszokást.
- Visszahúzódó a magánéletében.
- Miyavi közel áll a menedzseréhez.
- Az édesapja koreai, anyukája japán.
- A szülei elváltak és apukájával rossz volt a kapcsolata, de mostanában megint elkezdtek beszélni.
- Az Apple számítógépeket szereti.
- 9 évesen eltörte a lábát focizás közben és ez után kezdett érdeklődni a zene iránt.
- Azért hogy egészséges maradjon sok narancslevet iszik és elhagyta a szénsavas üditőket, a kávét, és a shake-eket.
- Sosem járt egyetemre.
- Japán egyik tartományából származik, Kansai-ból így van egy kis akcentusa.
- Szereti a színeket, de csak fekete-fehér tetoválásai vannak és lesznek.
- Régebben mindent ő csinált és szervezett a zenei karrierjével kapcsolatban, de mostanában már megengedi, hogy mások is segítsenek.
- Nem vásárol gyakran magának ruhát. Általában azokat hordja, amiket a rajongóitól kap vagy amik megtetszenek neki a forgatásokon, fotózásokon.
- A kedvenc fekete gitárját (tudjátok, amin kanjik vannak) is ajándékba kapta.